Module /  Bistrogerechten met vlees en gevogelte

In deze module bouw je verder op de verworven kennis van eenvoudige vlees- en gevogelte gerechten.

De cursus van donderdagavond (start 2 februari 2023) te Turnhout richt zich specifiek op bereidingen op de grill.

Inhoud

  • Bereiden van consommés en veloutésoepen
  • Voorbereiden en bereiden van vlees en gevogelte
  • Warme en koude gerechten met vlees en gevogelte
  • Bereiden van bijgerechten: salades, rijstgerechten, aardappelbereidingen, … 
  • Gebruik maken van verschillende bereidingstechnieken

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat van keukenmedewerker behaald hebben.

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Bistrogerechten met vlees en gevogelte na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Periode Lesmoment(en) Lesplaats Lestijden Kostprijs
Van 02/02/2023 tot 22/06/2023 donderdag van 18:00 u. tot 21:50 u. Boomgaardstraat 58, 2300 Turnhout 80 € 305 Online inschrijven

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden
  • De cursus van donderdagavond in het 2e semester te Turnhout (start 2/2/2023) richt zich op bereidingen met de barbecue.


Mogelijke vervolgmodules

  • Bistrogerechten met vis
  • Bistrogerechten met groenten en kruiden
  • Bistro nagerechten
  • Initiatie ontvangst en bediening van gasten

Indien hulpkok volledig afgerond: