Opleidingen / Administratieve opleidingen / ICT & administratie
  • ICT & administratie

ICT & administratie

Wil jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Of dacht je al langer aan een administratieve functie in je huidige bedrijf? Heb je nooit je diploma secundair onderwijs behaald en ben je er nu wel klaar voor? Dan kan je dankzij de opleiding ‘ICT en Administratie’ een nieuwe professionele start voorbereiden! In deze opleiding verhoog je jouw ICT-kennis naar een professioneel niveau.
 
Starten kan de eerste week van september of begin februari (*). 

Je kan in één schooljaar je certificaat behalen in dagonderwijs
  • In Mol heb je les op dinsdag en donderdag. Dit is telkens in de voor- en namiddag. 
  • In Turnhout zijn de lessen verspreid over de ganse week. Voor de juiste planning bekijk het lessenrooster.

(*) Starten in februari kan in Turnhout en in het avondtraject in Mol enkel mits voorkennis. Vraag info op onze campussen! 

Is Nederlands niet je moedertaal?

Je kan deze opleiding combineren met Nederlands niveau 2.4 mondeling en schriftelijk. Je volgt een deel van de lessen apart en een deel geïntegreerd met Nederlands. Tijdens de geïntegreerde lessen is een leerkracht Nederlands aanwezig in de les ‘ICT en administratie’. Deze leerkracht geeft taalondersteuning. Je hebt een certificaat Nederlands niveau 2.2 mondeling en schriftelijk nodig om te kunnen starten.
 
 
NIEUW: Je kan in twee schooljaren je certificaat behalen in avondonderwijs.
  • In Mol heb je les op dinsdag- en donderdagavond. 
 
Wil je je diploma secundair onderwijs? Dan moet je het certificaat 'ICT en Administratie' en het certificaat 'AAV' (= Aanvullende Algemene Vorming) behalen.

Wens je extra informatie over de opleiding of een aangepast traject in Turnhout? Mail naar: myriam.paepen@edukempen.be

Wens je te starten in Mol? Maak dan eerst een afspraak voor een intake gesprek. Of wil je extra informatie over de opleiding of een aangepast traject in Mol? Mail naar: katrien.bijnens@edukempen.be 

Onze modules

Infomomenten

  • Mol - Campus Begonialaan op 29/08/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Turnhout - Campus Boomgaard op 29/08/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Mol - Campus Begonialaan op 31/08/2024 van 10:00u tot 12:00u
  • Turnhout - Campus Boomgaard op 31/08/2024 van 10:00u tot 12:00u

Traject

Uurrooster

Brochure

Studiebewijs

Opmerkingen

Handboeken koop je als cursist zelf aan. Jouw leerkracht bezorgt je het ISBN-nummer en een weblink. Stel je aankoop uit tot de leerkracht bevestigt dat jouw cursus effectief doorgaat op basis van het aantal ingeschreven cursisten.

Wil je ook je diploma secundair onderwijs behalen, maak dan een afspraak met onze trajectbegeleiders: tko@edukempen.be
Vermeld de lesplaats waar je graag Aanvullende Algemene Vorming (AAV) wil volgen. Dit kan in Turnhout, Geel of Edegem. 

Leslie, afgestudeerd in de opleiding ICT & Administratie

In mijn job voelde ik dat ik niet voldoende computervaardigheden had om goed mee te kunnen. Daar wilde ik iets aan doen. Ik kan de opleiding ICT en administratie echt...
In mijn job voelde ik dat ik niet voldoende computervaardigheden had om goed mee te kunnen. Daar wilde ik iets aan doen. Ik kan de opleiding ICT en administratie echt iedereen aanraden! Eén jaar later sta ik veel sterker in mijn schoenen en kan mijn werk vlot en efficiënt uitvoeren.

Lut, afgestudeerd in de opleiding ICT & Administratie

Sinds vorig jaar september ben ik aan de slag. Eerst op de financiële dienst van de gemeente. Aansluitend startte ik op de dienst in het sociaal huis in een ziekte...
Sinds vorig jaar september ben ik aan de slag. Eerst op de financiële dienst van de gemeente. Aansluitend startte ik op de dienst in het sociaal huis in een ziekte vervangingscontract, maar er is een grote kans dat ik mag blijven! Ik wil jullie allemaal nog eens bedanken om mij tijdens de opleiding te motiveren en bij te staan.