Module /  Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken

In deze module maak je bereidingen met groeten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken.

Inhoud

  • Toepassen van specifieke bereidingen uit de wereldkeuken
  • Bereiden van gerechten met groenten en fruit en de bijpassende sauzen en garnituren
  • Bereiden van hapjes, soepen, fonds, pasteien, …op basis van groenten en fruit
  • Toepassen van de juiste gaartechnieken (marineren, pocheren, bakken, stoven, wokken, grillen, roken, frituren, rauw, lage temperatuur, stomen…)
  • Toepassen van de juiste verwerkings- en bewaartechnieken (pekelen, roken, drogen, marineren…) 

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat van hulpkok behaald hebben en de deelcertificaten van "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken".

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden
  • Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden
  • Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie vlees, wild & gevogelte
  • Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie desserten, gebak en brood