Module /  Restaurantgerechten met vlees, wild & gevogelte uit de wereldkeuken

In deze module maak je bereidingen met vlees, wild & gevogelte uit de wereldkeuken. De gerechten hebben een hoog niveau.

Inhoud

  • Toepassen specifieke bereidingen toe uit de wereldkeuken
  • Bereidt sauzen en garnituren voor gerechten met vlees, wild en gevogelte
  • Bereiden van hapjes en soepen op basis van vlees, wild en gevogelte
  • Bereiden van fonds, bouillons, pasteien en geleibereidingen met vlees, wild en gevogelte
  • Toepassen van de juiste gaartechnieken (marineren, pocheren, bakken, stoven, wokken, grillen, roken, frituren, rauw, lage temperatuur, stomen…)
  • Toepassen van de juiste verwerkings- en bewaartechnieken (pekelen, roken, drogen, marineren…)

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat van hulpkok en de deelcertificaten "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken" behaald hebben.

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte uit de wereldkeuken na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Periode Lesmoment(en) Lesplaats Lestijden Kostprijs
Van 31/01/2023 tot 20/06/2023 dinsdag van 18:00 u. tot 21:50 u. Boomgaardstraat 58, 2300 Turnhout 80 € 375 Online inschrijven

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules