Opleidingen / Creatief - Mode & Kapper / Kapper / Kapper
  • Kapper

Kapper

Als kapper ontvang je klanten, geef je advies en help je bij de keuze van kapsels, haarsnitten en haarstukken. Hierbij houd je rekening met de modetrends, de kenmerken en de wensen van de klant.
Deze opleiding wordt ingericht voor mensen die graag creatief bezig willen zijn met haar en eraan denken om een eigen kapperszaak te starten, in bij- of hoofdberoep.  
Onze professionele en ervaren leerkrachten willen je graag bijstaan om de opleiding met succes te voltooien, hun talrijke praktijktips en waardevolle hints krijg je er gratis bovenop. We vertrekken steeds vanuit een praktijkgerichte benadering met oog voor individuele begeleiding en een moderne en modebewuste aanpak.  
De opleiding start met de basistechnieken rond brushing, haar oprollen en permanent-en. Daarna leer je de verschillende basissnitten uitvoeren en ga je verder met het combineren van snitten voor zowel dames als heren. Het scheren van baarden en snorverzorging is een module die je kan volgen in combinatie met de module Herensnitten. 
Ook het begrip kleurenleer komt aan bod. Je leert de verwante technieken in de praktijk om te zetten op klanten aan de hand van één of meerdere kleuringen. De modules Ontkleuren en Gelegenheidskapsels vormen een logisch vervolg hierop.  
Je sluit de opleiding af met de module Salonwerk, waarna je het certificaat van kapper zal ontvangen. Dit is een officieel erkend studiebewijs. 

Doorheen de gehele opleiding en in alle modules besteden wij bijzondere aandacht aan veiligheid, gezondheid en milieuvoorschriften. Tijdens de opleiding worden ook verschillende vakgerelateerde uitstappen en workshops aangeboden. 

Onze modules

Infomomenten

  • Westerlo - Spikdorenveld op 29/08/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Westerlo - Spikdorenveld op 31/08/2024 van 10:00u tot 12:00u

Traject

Opmerkingen

Je kan een reservatie in ons kapsalon maken via kapsalon@edukempen.be.

Wil je ook je diploma secundair onderwijs behalen, maak dan een afspraak met onze trajectbegeleiders: tko@edukempen.be

Vermeld de lesplaats waar je graag Aanvullende Algemene Vorming (AAV) wil volgen. Dit kan in Turnhout, Geel of Edegem.