Opleidingen / Gastronomie - Koken & Bakken / Koken - Diplomagerichte opleiding / Hulpkok
  • Hulpkok

Hulpkok

Na het behalen van het certificaat van keukenmedewerker, kan je doorstromen naar de opleiding hulpkok.

Als hulpkok ben je de rechterhand van de kok en bereid je gerechten volgens de juiste kooktechnieken. Je zorgt mee voor een goede mise-en-place en staat mee in voor een goede werkorganisatie van de keuken en zorgt voor een gepaste communicatie met andere collega’s, gasten en leveranciers.

In de modules van de opleiding Hulpkok leer je een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samenstellen. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak en de basis van de zaal; in deze opleiding komt het aan bod. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou. 

De lessen zijn praktijkgericht, met een theoretische onderbouw. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd.

Inhoud

  • Samenstellen van een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu
  • Bereiden van soepen, sauzen, salades, desserten, ...
  • Ontvangen en bedienen van gasten
  • Werken volgens de regels van hygiĆ«ne en voedselveiligheid

Onze modules

Traject

Uurrooster

Brochure

Downloads

Studiebewijs

Na het afronden van alle modules van de opleiding hulpkok behaal je het certificaat Hulpkok.

Opmerkingen

Wens je meer informatie?
Mail naar: 
  • mol@edukempen.be voor de cursussen die worden aangeboden in Mol en Balen
  • gastronomie@edukempen.be voor de cursussen die worden aangeboden in Turnhout en Edegem

De vermelde prijzen voor de cursussen te Turnhout en Edegem zijn inclusief ingrediënten.