Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Koken - Diplomagerichte opleiding / Keukenmedewerker
  • Keukenmedewerker

Keukenmedewerker

Als keukenmedewerker assisteer je de kok en het andere keukenpersoneel. Zo help je voor de service met alle voorbereidingen. Tijdens de dienst help je de (hulp)kok bij de bereidingen en maak je ook eigen bereidingen klaar.  Na de dienst ruim je mee op.

Deze opleiding is geschikt voor zowel hobbyisten als professionelen.

Inhoud

  • Algemene voorbereidingen in de keuken
  • Bereiden van eenvoudige gerechten: voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en bijpassende sauzen, ...
  • Gerechten bereiden waarbij wordt rekening gehouden met het seizoen, budget, ...
  • Werken volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
  • Beheer van voorraad, ontvangst en stockage van ingrediënten
 

Onze modules

Infomoment

  • Turnhout - Campus Gastronomie (nieuwbouw) op 18/01/2025 van 10:00u tot 12:00u

Traject

Uurrooster

Downloads

Studiebewijs

Na het afronden van alle modules behaal je het "Certificaat keukenmedewerker"

Opmerkingen

Als vervolg op deze opleiding kan je de opleiding hulpkok volgen of je kan doorstromen naar sommelier of naar de cursussen van bakken en patisserie
 
 
Wens je meer informatie over deze opleiding? Mail dan naar:
  • edegem@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus Edegem
  • gastronomie@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus te Turnhout
  • mol@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus te Mol en Balen

De vermelde prijzen voor de campus in Turnhout zijn inclusief ingrediëntengelden. Voor de overige campussen dient het ingrediëntengeld nog apart betaald te worden.


Tijdens de lessen wordt verwezen naar volgende handboeken: 
  • Basisbegrippen - Pelckmans - ISBN: 978-90-289-2181-8
  • Basisgerechten - Pelckmans - ISBN: 978-90-289-2367-6
Aankoop van deze boeken is niet verplicht.