Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Koken - Diplomagerichte opleiding / Keukenmedewerker
  • Keukenmedewerker

Keukenmedewerker

Als keukenmedewerker assisteer je de kok en het andere keukenpersoneel. Zo help je voor de service met alle voorbereidingen. Tijdens de dienst help je de (hulp)kok bij de bereidingen en maak je ook eigen bereidingen klaar.  Na de dienst ruim je mee op.

Deze opleiding is geschikt voor zowel voor hobbyisten als professionelen.

Inhoud

  • Algemene voorbereidingen in de keuken
  • Bereiden van eenvoudige gerechten: voorgerechten, hoofgerechten, nagerechten en bijpassende sauzen, ...
  • Gerechten bereiden waarbij wordt rekening gehouden met het seizoen, budget, ...
  • Werken volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
  • Beheer van voorraad en ontvangst en stockage van ingrediënten

Onze modules

Infomomenten

  • Turnhout - Campus Gastronomie op 06/06/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Turnhout - Campus Gastronomie op 10/06/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Edegem - Monseigneur Cardijnlaan op 27/08/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Turnhout - Campus Gastronomie op 29/08/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Mol - Campus Begonialaan op 29/08/2024 van 19:00u tot 21:00u
  • Mol - Campus Begonialaan op 31/08/2024 van 10:00u tot 12:00u
  • Turnhout - Campus Gastronomie op 31/08/2024 van 10:00u tot 12:00u

Traject

Uurrooster

Downloads

Studiebewijs

Na het afronden van alle modules behaal je het "Certificaat keukenmedewerker"

Opmerkingen

Als vervolg op deze opleiding kan je de opleiding hulpkok volgen.
 
 
Wens je meer informatie over deze opleiding? Mail dan naar:
  • gastronomie@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus te Turnhout
  • mol@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus te Mol en Balen
  • edegem@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus Edegem

De vermelde prijzen voor de campus in Turnhout zijn inclusief ingrediëntengelden. Voor de overige campussen dient het ingrediëntengeld nog apart betaald te worden.


Tijdens de lessen wordt verwezen naar volgende handboeken: 
  • Basisbegrippen - Pelckmans - ISBN: 978-90-289-2181-8
  • Basisgerechten - Pelckmans - ISBN: 978-90-289-2367-6
Aankoop van deze boeken is niet verplicht.