Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Koken - Hobby / Koken - Hobby / Streetfood

Streetfood

Officiële benaming: Klassieke fastfoodgerechten

In deze module nemen we je mee naar trendy straatkraampjes en sfeervolle Foodtrucks van over heel de wereld.  Hou je van al dat lekkers: Taco’s, juicy burgers, hippe wraps,… zowel met vlees, vis of vegan?
Deze module is dan ook uiterst geschikt voor alle Foodies.  Voor cateraars groot of klein, maar zeker voor u . . .  voor uw volgend tuinfeestje.

In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen.
In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.

 

Na het afronden van zowel de module "Streetfood (klassieke fastfoodgerechten" als de module "Snelle en trendy gerechten (trendy fastfoodgerechten)" behaal je het certificaat van Fastfood medewerker.

De info en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.

Geen cursussen gevonden

Liever iets anders

  • Barbecue en grill

    Wordt de nieuwe grillmaster en leer lekkere gerechten leren bereiden op de barbecue en grill met bijpassende gerechten.

    Deze cursus zal aangepast worden naargelang het seizoen waarin hij wordt aangeboden: de "traditionele" zomerse barbecue of een winterbarbecue. Het kan allemaal.

  • Barbecue & Plancha

    Het Perfecte Grillfeest, Het Hele Jaar Door! 

    Maak je klaar voor een jaar vol onvergetelijke grillmomenten met onze BBQ & Plancha cursus! 

    In deze uitgebreide cursus leer je alles over het creëren van de perfecte BBQ- en planchagerechten, met recepten die passen bij elk seizoen. We besteden aandacht aan klassieke favorieten, moderne creaties en speciale tips voor diverse grilltechnieken het ganse jaar door. 

  • Eenvoudig koken met vis

    In deze module leer je eenvoudige visgerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en na verwerkende activiteiten verrichten, inclusief het samenstellen en verpakken van maaltijdpakketten. Daarnaast leer je ook het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van vis.

  • Eigentijdse desserten

    Ben jij ook iemand die het dessert het lekkerste van de ganse maaltijd vindt? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

    Leer de nieuwe trends en technieken in de wereld van de desserten. Wij laten je stap voor stap kennis maken met het creëren van verrassende en heerlijke toetjes. 

  • Feestelijk koken

    Kook jij graag voor je partner en je gezin? Nodig je graag vrienden uit voor een gezellig etentje?
    Wil je jouw kookkunsten naar een hoger niveau tillen? Dan is deze cursus iets voor jou: Feestelijk koken met een Italiaanse toets!
     
  • Hartige en zoete gerechten

    In deze module leer je hartige en zoete gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten uitvoeren. 
  • Italiaanse keuken

    In deze korte module maak je een reis door Italië: Van arancini tot zuppa Inglese. Klassiekers als Ossobuco, focacia en zelf pasta maken ontbreken uiteraard niet.

  • Koken voor vrienden

    Leer de kunst van het bereiden van verrukkelijke gerechten die gegarandeerd indruk zullen maken op je gasten. Maar deze cursus gaat om meer dan alleen maar leren koken; het gaat om het creëren van warme herinneringen en het delen van bijzondere momenten met vrienden en dierbaren.

  • Lekker & gevarieerd

    In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips en trics om lekkere en gevarieerde gerechten met vlees en gevogelte op je bord te toveren. Daarnaast besteden we de nodige aandacht om leuke basisdesserten te creeëren. 
  • Lekker & gezond

    In deze module leer je eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips & trics om lekkere en gezonde gerechten op basis van groenten, kruiden en vis klaar te maken. Zowel warme als koude gerechten.
  • Lekker en snel met vis

    In deze module gaan we aan de slag met vis. Je leert hoe je lekkere maar toch snelle en eenvoudige gerechten op jouw tafel kan toveren met vis.

  • Oosters getint

    In deze module leer je eenvoudige gerechten met groeten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. We geven deze gerechten een Oosters tintje geven.

  • Ovenschotels en eenpansgerechten

    In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    We gaan hiermee aan de slag om verrukkelijke ovenschotels te bereiden en de restjes die je nog hebt liggen om te  toveren naar heerlijke combinaties met vlees en gevogelte.
    Je maakt kennis met een rijke bron aan inspirerende ovenschotels en éénpansgerechten die je toelaten elke dag weer iets nieuws op tafel zetten, snel en gemakkelijk. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond of een gezellig diner met familie en vrienden.
    Van de echte klassiekers tot verrassende ovenschotels & eenpansgerechten.
  • Pasta's en vegetarisch

    Zelf je eigen pasta's maken, in alle mogelijke varianten: met vis, met vlees of een vegetarische versie. We leren het allemaal.
    Daarnaast kun je ontdekken dat de vegetarische keuken lekker en gevarieerd kan zijn.
  • Puur koken

    Puur en gezond koken wordt vaak geassocieerd met dieetvoeding en dus minder lekker. In de cursus “puur koken” zal je leren dat gezond en puur koken juist erg smaakvol kan zijn. Je leert vis-, vlees- en vegetarische gerechten maken met de juiste ingrediënten, in de juiste combinaties rekening houdend met seizoensgebonden producten.
    Gezonde ingrediënten, leuke combinaties, verrassend eenvoudig maar vooral puur.
  • Snelle en trendy gerechten

    In deze cursus spelen we in op de laatste nieuwe trends in de fastfoodwereld. Snelle, trendy en lekkere gerechten. 
    Voor ieders wat wils. Deze module kan gevolgd worden zonder voorkennis.

  • Trendy koken

    In de modules van de opleiding Huishoudelijk koken leer je steeds een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samen te stellen. Je maakt kennis met de nationale en de internationale keuken. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak; in deze opleiding bieden we alles aan. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou. 
    De lessen zijn praktijkgericht, met een vleugje theorie.  Per twee cursisten is een kookeiland voorzien. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd.
  • Wereldkeuken

    In deze korte module maak je een culinaire rondreis door de wereld. 
    De gerechten zijn soms een beetje ‘vertaald’ zodat je ze gemakkelijk thuis kan maken, zonder eindeloos op zoek te moeten gaan naar dat éne specifieke ingrediënt.
     
    Specifiek voor de lesplaats in Edegem staat er deze module een trip langs Het Midden Oosten, Azie en Afrika op het programma: Baba ganoush, humus, falafel, sushi, yakitori, tataki, moambe en bobotie komen allemaal aan bod.
  • Zoet en hartig gebak

    Stap binnen in de geurige wereld van hartelijke en zoete gebakjes tijdens onze smakelijke kookles. Laat je meevoeren door de warme geur van versgebakken bladerdeeg, romige vullingen en knapperige korstjes, terwijl je zelf leert hoe je de mooiste en lekkerste gebakjes op tafel tovert.

     
  • Zoetjes & toetjes

    In onze Zoetjes & Toetjes cursus leer je de geheimen van perfect gerezen cakes, luchtige taarten, verrukkelijke koekjes, gekoelde cheesecakes, luchtige mousse desserts en verrukkelijke tiramisu.

  • Zuiderse keuken

    Verzot op de zuiderse keuken? Geïnteresseerd in zonnige smaken? Het gevoel hebben dat je nog op vakantie aan het aperitieven bent met heerlijke tapa's?
    Dan is deze cursus echt iets voor jou.