Zuiderse keuken
Officiële benaming: Eenvoudige visgerechten
Dan is deze cursus echt iets voor jou.
- In de campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.
Geen cursussen gevonden
Liever iets anders
Liever iets anders carousel
Liever iets anders carousel-
Aangepast koken
Met de juiste combinaties en goede alternatieven zetten we gezonde voeding in een trendy nieuw kleedje -
Barbecue en grill
Wordt de nieuwe grillmaster en leer lekkere gerechten leren bereiden op de barbecue en grill met bijpassende gerechten.
-
Barbecue & Plancha
Het Perfecte Grillfeest, Het Hele Jaar Door!
Maak je klaar voor een jaar vol onvergetelijke grillmomenten met onze BBQ & Plancha cursus!
In deze uitgebreide cursus leer je alles over het creëren van de perfecte BBQ- en planchagerechten, met recepten die passen bij elk seizoen. We besteden aandacht aan klassieke favorieten, moderne creaties en speciale tips voor diverse grilltechnieken het ganse jaar door.
-
De dagelijkse keuken
Leer koken met plezier en creëer elke dag heerlijke en eenvoudige maaltijden voor jezelf en je dierbaren.
-
Eigentijdse desserten
In deze cursus gaan we aan de slag met de laatste nieuwe trends in de wereld van zoetigheid en nagerechten. Smullen maar. -
Fastfood & Streetfood
In de cursus Streetfood & fastfood leer je snelle gerechten maken die de smaken van diverse culturen samenbrengen.
Vergeet even saaie burgers en vettige friet. Streetfood is een explosie van verse exotische ingrediënten, traditionele recepten en culinaire creativiteit, die je smaakpapillen meenemen op een reis om de wereld.
-
Franse keuken
In deze module leer je de Franse keuken kennen. Van de Bourgogne tot aan de Middellandse zee. Met onder andere klassiekers zoals coq au vin, boeuf Bourguignon, bouillabaise en tarte tatin.
-
Gastvrij koken
In de modules van de opleiding Huishoudelijk koken leer je steeds een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samen te stellen. Je maakt kennis met de nationale en de internationale keuken. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak; in deze opleiding bieden we alles aan. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou.De lessen zijn praktijkgericht, met een vleugje theorie. Per twee cursisten is een kookeiland voorzien. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd. -
Hartige en zoete gerechten
In deze module leer je hartige en zoete gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten uitvoeren. -
Lekker & gevarieerd
In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips en trics om lekkere en gevarieerde gerechten met vlees en gevogelte op je bord te toveren. Daarnaast besteden we de nodige aandacht om leuke basisdesserten te creeëren. -
Lekker & gezond
In deze module leer je eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips & trics om lekkere en gezonde gerechten op basis van groenten, kruiden en vis klaar te maken. Zowel warme als koude gerechten. -
Lekker en snel met vis
In deze module gaan we aan de slag met vis. Je leert hoe je lekkere maar toch snelle en eenvoudige gerechten op jouw tafel kan toveren met vis.
-
Midden-Oosterse gerechten
Laat je meevoeren op een culinaire expeditie door de rijke en diverse wereld van de Oosterse keuken, waar exotische smaken en eeuwenoude tradities samensmelten in een onvergetelijke gastronomische beleving.
Leer de geheimen van authentieke Thaise curry's, Japanse sushi,Indiase tandoori gerechten en nog veel meer!
-
Oosters getint
In deze module leer je eenvoudige gerechten met groeten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. We geven deze gerechten een Oosters tintje geven.
-
Ovenschotels en eenpansgerechten
In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.We gaan hiermee aan de slag om verrukkelijke ovenschotels te bereiden en de restjes die je nog hebt liggen om te toveren naar heerlijke combinaties met vlees en gevogelte.
Je maakt kennis met een rijke bron aan inspirerende ovenschotels en éénpansgerechten die je toelaten elke dag weer iets nieuws op tafel zetten, snel en gemakkelijk. -
Pasta's en vegetarisch
Zelf je eigen pasta's maken, in alle mogelijke varianten: met vis, met vlees of een vegetarische versie. We leren het allemaal.
Daarnaast kun je ontdekken dat de vegetarische keuken lekker en gevarieerd kan zijn. -
Puur koken
Puur en gezond koken wordt vaak geassocieerd met dieetvoeding en dus minder lekker. In de cursus “puur koken” zal je leren dat gezond en puur koken juist erg smaakvol kan zijn. Je leert vis-, vlees- en vegetarische gerechten maken met de juiste ingrediënten, in de juiste combinaties rekening houdend met seizoensgebonden producten.
Gezonde ingrediënten, leuke combinaties, verrassend eenvoudig maar vooral puur. -
Snelle en trendy gerechten
In deze cursus spelen we in op de laatste nieuwe trends in de fastfoodwereld. Snelle, trendy en lekkere gerechten.
Voor ieders wat wils. Deze module kan gevolgd worden zonder voorkennis. -
Streetfood
In deze module nemen we je mee naar trendy straatkraampjes en sfeervolle Foodtrucks van over heel de wereld. Hou je van al dat lekkers: Taco’s, juicy burgers, hippe wraps,… zowel met vlees, vis of vegan?Deze module is dan ook uiterst geschikt voor alle Foodies. Voor cateraars groot of klein, maar zeker voor u . . . voor uw volgend tuinfeestje. -
Trendy koken
In de modules van de opleiding Huishoudelijk koken leer je steeds een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samen te stellen. Je maakt kennis met de nationale en de internationale keuken. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak; in deze opleiding bieden we alles aan. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou.De lessen zijn praktijkgericht, met een vleugje theorie. Per twee cursisten is een kookeiland voorzien. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd. -
Wereldkeuken
In deze korte module maak je een culinaire rondreis door de wereld.De gerechten zijn soms een beetje ‘vertaald’ zodat je ze gemakkelijk thuis kan maken, zonder eindeloos op zoek te moeten gaan naar dat éne specifieke ingrediënt. In de lesplaats Edegem staat er deze module een trip langs Het Midden Oosten, Azie en Afrika op het programma: Baba ganoush, humus, falafel, sushi, yakitori, tataki, moambe en bobotie komen allemaal aan bod. -
Zoetjes & toetjes
In onze Zoetjes & Toetjes cursus leer je de geheimen van perfect gerezen cakes, luchtige taarten, verrukkelijke koekjes, gekoelde cheesecakes, luchtige mousse desserts en verrukkelijke tiramisu.