Wijn & gastronomie, wijnkaart en -kelder
Officiële benaming: Wijn en gastronomie, wijnkaart en –kelder
- Dieper ingaan op de samenwerking tussen de smaken, texturen en aroma’s van de wijn en de gerechten
- Proeven van verschillende wijnen bij een gerecht
- Kaas en wijn
- Desserten en wijn
- Plannen van een menu met verschillende gangen
- Hoe wijnen bewaren
- Opstellen van een wijnkaart
- Initiatie wijnkennis en -degustatie
- Kennis en degustatie Franse wijnen
- Kennis en degustatie Europese wijnen
- Kennis en degustatie wereldwijnen
- In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
- In de overige campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.
Geen cursussen gevonden
Liever iets anders
Liever iets anders carousel
Liever iets anders carousel-
Bier & gastronomie, bierkaart en -kelder
In deze module leer je een bierkaart uitwerken met oog voor de combinatie van bier en gerechten, bieren bestellen, ontvangen en controleren. Ook leer je de bierkelder organiseren, opvolgen en beheren. -
Initiatie wijnkennis en -degustatie
In deze module leer je de wijnstokvariëteiten, de invloeden van bodem en klimaat bij de druiventeelt en de productieprocessen van de verschillende wijnsoorten kennen. Je leert ook de basistechnieken van het degusteren van wijn volgens een zintuiglijke analyse, inclusief het bespreken van de beoordelingen en het formuleren van een oordeel. -
Initiatie bierkennis en -degustatie
In deze module leer je de verschillende biertypes en hun productieprocessen kennen. Daarnaast leer je ook de basistechnieken van het bierproeven en beoordelen volgens een zintuiglijke analyse, inclusief het bespreken van de beoordelingen en het formuleren van een oordeel. -
Kennis en degustatie bier
In deze module leer je zowel de Belgische als buitenlandse biersoorten proeven en beoordelen volgens zintuiglijke analyse, alsook de bieren op temperatuur brengen (op de juiste wijze en met het gepaste ritueel). -
Kennis en degustatie Europese wijnen
We verlaten Frankrijk en gaan op rondreis langs de overige Europese wijnstreken. -
Kennis en degustatie Franse wijnen
In deze module leer je het top-wijnland Frankrijk in al zijn glorie en diversiteit kennen. Frankrijk blijft voor veel wijnliefhebbers het wijnland bij uitstek, en daar valt veel voor te zeggen.
In de lessen gaat theorie steeds gepaard met praktijk. Je krijgt uitleg over de geschiedenis, het terroir en de druivenrassen van een wijnstreek en je gaat natuurlijk ook proeven. -
Kennis en degustatie wereldwijnen
In deze module trekken we de wijde wereld in, zodat je een mondiale wijnkennis kan opbouwen. -
Serveren van dranken en gerechten
In deze module van de opleiding sommelier leer je het uitschenken van de verschillende soorten wijn en bier en het serveren van de bijhorende gerechten.