Opleidingen /  Keukenmedewerker-Hulpkok intensief traject (via VDAB)

In dit intensieve traject starten we met de modules van de opleiding keukenmedewerker en stromen we door naar hulpkok. Dit traject kan je enkel in het geheel volgen en omvat stage.

Als keukenmedewerker assisteer je de kok en het andere keukenpersoneel. Zo help je voor de service met alle voorbereidingen. Tijdens de dienst help je de (hulp)kok bij de bereidingen en maak je ook eigen bereidingen klaar.  Na de dienst ruim je mee op.

Als hulpkok ben je de rechterhand van de kok en bereid je gerechten volgens de juiste kooktechnieken. Je zorgt mee voor een goede mise-en-place en staat mee in voor een goede werkorganisatie van de keuken en zorgt voor een gepaste communicatie met andere collega’s, gasten en leveranciers.
Je leert een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samenstellen. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak en de basis van de zaal; in deze opleiding komt het aan bod. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou. 

In dit intensieve traject worden theorie, praktijk en werkplekleren (stage) gecombineerd. Inschrijven voor het intensieve traject kan enkel op het secretariaat.

Denk je in aanmerking te komen voor ondersteuning door VDAB? Bezoek dan zeker deze website: Hulpkok (O-AMI-403400) | VDAB in TURNHOUT voor meer informatie of neem contact op met Kathleen De Jong (kathleen.dejongh@vdab.be).

Voor anderstaligen is het mogelijk om in te stappen na het behalen van niveau 1.2.

Infomomenten

  • Turnhout - Campus Gastronomie op 30/08/2023 van 19:00u tot 21:00u
  • Turnhout - Campus Gastronomie op 02/09/2023 van 10:00u tot 12:00u

Modules

Module
Bistrogerechten met groenten en kruiden (via VDAB)
Bistrogerechten met vis (via VDAB)
Bistrogerechten met vlees en gevogelte (via VDAB)
Bistronagerechten (via VDAB)
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden (via VDAB)
Eenvoudige nagerechten (via VDAB)
Eenvoudige visgerechten (via VDAB)
Eenvoudige vlees- en gevogelte gerechten (via VDAB)
Initiatie ontvangst en bediening van gasten (via VDAB)

Inschrijven

Voor deze opleiding kan je je inschrijven op volgend secretariaat:

Traject

Uurrooster

Studiebewijs

Na het afronden van alle modules keukenmedewerker behaal je het certificaat Keukenmedewerker.
Na het afronden van alle modules hulpkok behaal je het certificaat Hulpkok.
Heb je reeds een diploma secundair onderwijs of volg(de) je eveneens de opleiding Aanvullende algemene vorming? Dan behaal je het diploma secundair onderwijs van hulpkok.

Opmerkingen

Het intensieve traject kan je enkel in zijn geheel volgen.
Denk je in aanmerking te komen voor ondersteuning door VDAB? Bezoek dan zeker deze website: Hulpkok (O-AMI-403400) | VDAB in TURNHOUT voor meer informatie of neem contact op met Kathleen De Jong (kathleen.dejongh@vdab.be).