Opleidingen / ICT - Grafisch, Computer & Smartphone / Computercursus / Windows, Office en Mac / Access

Access

Officiële benaming: Gegevens beheren

In deze module verwerf je een reeks vaardigheden om, met behulp van ICT, gegevens te beheren en te visualiseren. Wij gebruiken tijdens de les vooral het programma Office Access en gaan eveneens op zoek naar alternatieven. Je leert in deze opleiding geen database ontwerpen, maar kan de gevraagde gegevens uit een database ophalen en gebruiken in formulieren en rapporten. We hechten daarbij veel belang aan ICT-veiligheid, probleemoplossend denken en efficiëntie. 

 • Opleidingscheques
 • Vlaams Opleidingsverlof

Geen cursussen gevonden

Liever iets anders

 • Windows 11

  Na het volgen van deze module kan je eenvoudig overstappen naar het nieuwe besturingssystem Windows 11. 
  Je maakt kennis met de vernieuwde interface. 
  Hoe gebeurt de update? Welke problemen kunnen zich voordoen? Wat zijn de nieuwigheden? Wat zijn widgets? En hoe werken de nieuwe apps?
 • Windows 11 - Gevorderden

  In deze cursus komen meer geavanceerde principes, instellingen en apps om te werken met Windows 11 aan bod. Je leert jouw PC optimaal configureren en installeren. Je volgde reeds de cursus Windows 11 deel 1, of beschikt over een gelijkaardige computerkennis om aan te sluiten. 
 • Microsoft Office 365

  Office 365 heeft veel te bieden. Het is een uitgebreide suite met handige online tools voor zowel thuis als op de werkvloer.
 • Praktisch gebruik van smartphone en computer - NIEUW

  Je kan de computer en smartphone bedienen, maar wil op de hoogte gebracht worden en blijven van praktische apps die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Zo staan we stil bij veilig online zijn, online bankieren, itsme, inloggen bij overheidsdiensten, gezondheid...

 • Excel Gevorderden

  In deze module leer je hoe je in Excel grote aantallen gegevens professioneel en vooral efficiënt kan verzamelen en verwerken.