Opleidingen | Techniek, Klussen & Doe-het-zelf, Ambachten

Kies je interesse

Populaire cursussen

Fietshersteller

Fietshersteller

Ben jij een enthousiast fietsliefhebber en wil je je stalen ros in topconditie houden dan zit je goed bij deze opleiding. Je leert je fiets op een verantwoorde manier onderhouden en herstellen!

   

 • Uitvoerend CAD-tekenaar bouw

  Uitvoerend CAD-tekenaar bouw

  De opleiding bouwkundig tekenaar bereidt je voor op een job in de bouwsector. Je gaat aan de slag als bouwtekenaar of calculator bij een bouwbedrijf; tekenaar bij een architect of een studiebureau; werfleider of coördinator bij een aannemer; administratief bediende bij een gemeente of provincie op de dienst ruimtelijke ordening.

 • Klussen in huis

  Klussen in huis

  Heb je geen zin meer om voor kleine herstellingen en plaatsingen te wachten op een vakman? Bespaar tijd én geld door zelf de klusjes in je huis aan te pakken! Je maakt in deze modules kennis met verschillende materialen en leer de juiste machines en gereedschappen gebruiken.

 • Lassen

  Lassen

  In deze opleiding leer je zelf voorbereide delen samenstellen via een las-proces, teneinde een metalen structuur te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen en aan de constructietekening. Je leert in deze opleiding met het halfautomaat proces (massieve en gevulde draad) en TIG-proces lassen. Optioneel kan je ook met het BMBE- proces leren lassen (elektrodelassen). 
 • NIEUW: Elektrotechnisch installateur

  NIEUW: Elektrotechnisch installateur

  In de opleiding “Elektrotechnisch installateur” leer je leidingen en dozen monteren en plaatsen, draden en kabels trekken, elektrische componenten plaatsen en aansluiten in verschillende borden conform het AREI. Dit met het oog op het in bedrijf stellen van de eigen elektrische installatie.

 • Installateur gebouwenautomatisering

  Installateur gebouwenautomatisering

  In deze praktijkgerichte opleiding leer je domotica-, ventilatie- en verlichtingssystemen monteren en installeren. Daarnaast automatiseer je de verschillende toepassingen door ze onderling te verbinden of door ze in een netwerk te plaatsen. 
  Kortom, na deze opleiding beschik je over de nodige technische bagage om een woning van alle hedendaagse comfortinstallaties te voorzien. 
   

Tim, afgestudeerd in de opleiding Fietshersteller

Om van mijn droom mijn beroep te kunnen maken, zocht ik een opleiding in avondonderwijs. Zo kwam ik bij EduKempen terecht. Tijdens een 2 jaar durende opleiding leerde ik veel...
Om van mijn droom mijn beroep te kunnen maken, zocht ik een opleiding in avondonderwijs. Zo kwam ik bij EduKempen terecht. Tijdens een 2 jaar durende opleiding leerde ik veel bij en deed ik een ruime vakkennis op. Ondertussen heb ik m'n eigen zaak opgestart!