Opleidingen | Zorg

Kies je interesse

Populaire cursussen

Zorgkundige

Zorgkundige

Als zorgkundige ben je opgeleid om verpleegkundigen bij te staan in de zorgverlening aan patiënten. In de opleiding is er een wisselwerking tussen theorie en praktijk. Je doet 680 uren stage. Daarvoor werkt CVO EduKempen samen met een uitgebreid netwerk aan stageplaatsen in de regio.

Na je opleiding kan je werken in de gezinszorg, in de thuisverpleging en in verzorgingsinstellingen zoals woonzorgcentra, (psychiatrische) ziekenhuizen, dagcentra.
 
 • Nieuw: Mentor op de werkvloer

  Nieuw: Mentor op de werkvloer

  Je werkt in de zorg en je zou graag nieuwe collega’s begeleiden en coachen. Of je wil vanuit je ervaring stagiairs professioneel begeleiden. Na het volgen van de nieuwe opleiding “Mentor op de werkvloer” ben je volledig op de hoogte van alle aspecten van het mentorschap. 

 • Nieuw: cursus EHBO

  Nieuw: cursus EHBO

  Kan jij veilig optreden bij ernstige verwondingen of in een levensbedreigende situatie?
  Het toedienen van de eerste hulp kan levens redden. Volg een cursus EHBO en zorg ervoor dat je in een noodsituatie weet hoe je moet handelen en niet machteloos moet toekijken. 
  Deze cursus is voor iedereen die wil leren omgaan met noodgevallen thuis, in je vereniging of sportclub, tijdens vrijwilligerswerk...

 • Zorgkundige Plus (UZH/externen)

  Zorgkundige Plus (UZH/externen)

  Deze opleiding is bedoeld voor zorgkundigen die zijn afgestudeerd  vóór september 2019  en nog niet in het bezit zijn van het studiebewijs "uitbreiding zorgkundige handelingen/(zorgkundige plus) wat noodzakelijk is om deze handelingen op je werkplek te mogen uitvoeren.
  De zorgkundigen die reeds aan de slag zijn in de zorgsector kunnen deze specialisatie combineren met hun werk in de zorg.
 • Logistiek assistent in de zorg

  Logistiek assistent in de zorg

  Als logistiek assistent werk je graag met mensen. Je biedt logistieke ondersteuning aan verpleegkundigen en het zorgteam in ziekenhuizen, woonzorgcentra of andere gezondheidsvoorzieningen.

 • Kraamzorg

  Kraamzorg

  Wil je zorgen voor moeder en kind na de geboorte? Wil je ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap? 
  Dan zijn de modules van kraamzorg iets voor jou.