Opleidingen / Creatief - Mode & Kapper / Mode / Kinderen / Basis naaien Kinderkleding: Eenvoudige kinderkleding

Basis naaien Kinderkleding: Eenvoudige kinderkleding

Officiële benaming: Basis naaien

In deze module leer je basistechnieken van het naaien op zelf gekozen, eenvoudige werkstukken. 
Bij het beëindigen van de module kan je de geleerde technieken onder begeleiding uitvoeren op eenvoudige kledingstukken. 

 • Je leert de naaimachine correct gebruiken
 • Je leert eenvoudige patronen overtekenen
 • Je leert eenvoudige technieken: knippen, stikken, naaien en strijken
Geen cursussen gevonden

Liever iets anders

 • Basis naaien kinderkleding

  Tijdens de lessen basis naaien worden de grondbeginselen van het naaien aangeleerd. Je maakt kennis met de basistechnieken van stikken, knippen, naaien en strijken. Je maakt kledingstukken voor kinderen en tieners. Bij het beëindigen van deze module kan je deze technieken onder begeleiding uitvoeren op eenvoudige kledingstukken.
 • Basis naaien kinderkleding: Start to sew Kids

  In deze module krijg je stapsgewijs de basisleerstof aangeboden. Je leert de naaimachine bedraden en correct gebruiken. Terwijl je aan je werkstukken werkt, leer je stap voor stap de basistechnieken. Door gebruik te maken van patronen uit modetijdschriften krijg je inzicht in patroondelen die je nodig hebt voor het uitwerken van werkstukken. Ook uitleg over soorten stoffen en andere materialen komt aan bod. Zo kan je een juiste keuze maken bij het aanschaffen van materialen voor je werkstukken. Bij het beëindigen van de module kan je de geleerde technieken onder begeleiding uitvoeren op eenvoudige werkstukken. 
 • Kinderkleding

  Tijdens deze module diep je, onder begeleiding van de leerkracht, de basistechnieken van het naaien verder uit.   
  Aan de hand van werkvolgorde, werkinstructiefiches, instructiefilmpjes en uitgewerkte deelstukstudies leer je meer en meer zelfstandig werken. 
 • Kinderkleding gevorderden

  Tijdens deze module komen moeilijkere technieken aan bod, gericht op een meer kwaliteitsvolle afwerking. 
  Aan de hand van werkvolgorde, werkinstructiefiches, instructiefilmpjes en uitgewerkte deelstukstudies leer je meer en meer zelfstandig werken.