Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Wijn & bier / Sommelier / Initiatie wijnkennis en -degustatie

Initiatie wijnkennis en -degustatie

Officiële benaming: Initiatie Wijnkennis en -degustatie

In deze module leer je de wijnstokvariëteiten, de invloeden van bodem en klimaat bij de druiventeelt en de productieprocessen van de verschillende wijnsoorten kennen. Je leert ook de basistechnieken van het degusteren van wijn volgens een zintuiglijke analyse, inclusief het bespreken van de beoordelingen en het formuleren van een oordeel.

  • Productie van wijn (wit, rood, rosé, mousserend, zoet)
  • De invloed van de natuurlijke omgeving op wijn (terroir)
  • De invloed van vatrijping
  • De geschiedenis van de wijnbouw
  • Blind herkennen van de verschillende druivenrassen
  • Ideale bewaaromstandigheden

Deze cursus staat momenteel niet op de planning. Vul hier jouw gegevens in en wij brengen jou op de hoogte zodra er een nieuwe cursus start.

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

07/09/2023 - 23/05/2024

Donderdagavond

Mol - Campus Begonialaan

Begonialaan 34

€ 120.00

04/09/2023 - 22/01/2024

Maandagavond

Turnhout - Campus Gastronomie

Boomgaardstraat 60

€ 240.00

31/01/2024 - 19/06/2024

Woensdagavond

Turnhout - Campus Gastronomie

Boomgaardstraat 60

€ 240.00

Liever iets anders

  • Kennis en degustatie Europese wijnen

    We verlaten Frankrijk en gaan op rondreis langs de overige Europese wijnstreken.
  • Kennis en degustatie Franse wijnen

    In deze module leer je het top-wijnland Frankrijk in al zijn glorie en diversiteit kennen. Frankrijk blijft voor veel wijnliefhebbers het wijnland bij uitstek, en daar valt veel voor te zeggen.   
    In de lessen gaat theorie steeds gepaard met praktijk. Je krijgt uitleg over de geschiedenis, het terroir en de druivenrassen van een wijnstreek en je gaat natuurlijk ook proeven.
  • Kennis en degustatie wereldwijnen

    In deze module trekken we de wijde wereld in, zodat je een mondiale wijnkennis kan opbouwen.
  • Wijn & gastronomie, wijnkaart en -kelder

    De kroon op het werk van de verschillende wijnmodules: je gaat wijnen en gerechten combineren. Hiervoor ga je leren om jouw zintuigen nauwkeuriger te gebruiken.